İsveç’te yapılan bir araştırma raporuna göre suç çeteleri kara para aklamaları Spotify’da şarkısı listelenen sanatçılarla anlaşma sonucunda gerçekleştiriyor

İsveç’te bir gazetenin haberine göre son yıllarda İsveç’te artan bombalama ve silahlı saldırı olaylarının ardındaki suç çeteleri , para aklamak için sahte Spotify akışlarını kullanıyor.

Svenska Dagbladet’teki bir araştırma raporuna göre, suç ağları birkaç yıldır uyuşturucu anlaşmalarından, soygunlardan, dolandırıcılıktan ve sözleşmeli cinayetlerden elde edilen parayı, çetelerle bağlantısı olan sanatçıların yayınladığı sahte Spotify şarkı akışlarını ödemek için kullanıyor .

Daha sonra platform tarafından yüksek sayıda yayın için ödeme alıyorlar ve böylece para aklanıyor.

Gazete, bilgilerin Stockholm’deki farklı suç ağlarından dört çete üyesinin yanı sıra kimliği bilinmeyen bir polis müfettişi tarafından doğrulandığını söyledi.

“Bunun devam edeceğini %100 kesinlikle söyleyebilirim. Ben de bu işe karıştım,” şeklinde aktaran SvD, isimsiz bir çete üyesinin sözlerini aktardı.

KARA PARA AKLAMAYA 2019 YILINDA BAŞLANDI

Bir çete üyesi , İsveç gangster rapinin ülkede popüler hale geldiği ve müzik ödülleri kazanmaya başladığı 2019 yılında kara para aklamak için Spotify’ı kullanmaya başladığını söyledi ve “Bunu bizim için yapan insanlara sistematik olarak para ödedik” dedi.

Süreci anlatırken, çetelerin kirli paralarını Bitcoin’e çevireceklerini, daha sonra bu kripto para birimini bir İsveç şirketi olan Spotify’da sahte yayınlar satan kişilere ödeme yapmak için kullanacaklarını ifade etti.

Gazete , İsveç’te bir milyon yayının toplanmasının yaklaşık 40.000 ila 60.000 kron (2.800 pound ila 4.300 pound) arasında bir bedel ödediğini söyledi.

İsimsiz soruşturma polisi memuru, Svenska Dagbladet’e konuyu görüşmek üzere 2021’de Spotify ile iletişime geçtiğini ancak şirketin aramasına asla geri dönüş yapmadığını söyledi. Polis memuru, “Spotify çeteler için bir banka makinesi haline geldi. Çetelerle ve ölümcül şiddetle doğrudan bir bağlantı var” dedi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x