Araştırma Firması Açıkladı! Bitcoin ETF’lerin Bu Yönüne Bakın

Kripto araştırma firması K33 Research’den haber var. ABD spot Bitcoin ETF’lerinin kripto para piyasası üzerindeki potansiyel etkisine yer veriyor. Buna göre ETF’lerin önemli ölçüde hafife alındığına inandıklarını vurgulayan bir rapor yayınladı. K33 Kıdemli Analisti Vetle Lunde ve Başkan Yardımcısı Anders Helseth, piyasadaki hakim görüşe rağmen, bunun fiyatların önemli ölçüde artması gereken bir alıcı piyasası olduğunu ileri sürüyor.

Spot Bitcoin ETF onayı için olumlu görünüm

K33 Research analistlerine göre, spot bir Bitcoin ETF’sinin onaylanması önemli. Buna göre kripto para piyasasına büyük miktarda sermaye girişi sağlama potansiyeline sahip. Böyle bir onay aynı zamanda Bitcoin üzerinde önemli bir alım baskısı yaratacak. Buna karşılık, ETF başvurusu reddedilirse, piyasa muhtemelen mevcut durumunda kalacak. Analistler, piyasanın bu gelişmelerin olumlu potansiyelini temelde düşük değerlendiriyor gibi göründüğünü vurguluyor.

Grayscale’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı verdiği mücadelede elde ettiği son yasal zafer gündemde. Buna göre başlangıçta %6’lık bir piyasa rallisini tetikledi. Ancak SEC daha sonra hamle yaptı. BlackRock, Fidelity, VanEck, WisdomTree, Invesco, Bitwise ve Valkyrie gibi önde gelen firmaların yedi spot Bitcoin ETF teklifini geri çekti. Bu ETF lansmanları sonuç olarak Ekim ortasına kadar ertelendi. Genellikle piyasa risk iştahının bir göstergesi olarak kabul edilen Nasdaq, bu olaylara tepki verdi. Buna göre %2’lik bir artış yaşadı.

Spot ETF onayları için yükseliş görünümü

Lunde ve Helseth, spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanma olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle piyasanın yükseliş yönünde bir tutum benimsemesi gerektiğini savunuyor. Bloomberg analistleri bu yıl içinde onaylanma olasılığının %75 olduğunu tahmin ediyor. Bu olumlu görünüme rağmen, mevcut piyasa fiyatları bu hissiyatı yeterince yansıtmıyor gibi görünüyor.

Raporda, kripto türevleri sektöründeki piyasa duyarlılığının Ağustos ortasından bu yana olumsuz seyrettiğine vurgu var. Ayrıca bu durumun sürekli olarak düşük fonlama oranları, CME baz rakamları ve gelecek ay primleriyle karakterize edildiği belirtiliyor. Ancak analistler, kripto piyasasının son derece dinamik olduğuna işaret ediyor. Ayrıca duyarlılığın hızla değişebileceğini vurguluyor.

Artan volatilite beklentisi

K33 Research analistleri ayrıca Bitcoin BTC’nin oynaklığına da bakıyor. Buna göre Nasdaq, S&P 500 ve altın gibi geleneksel varlıklara kıyasla azaldığını belirtiyor. Analistler fiyat dalgalanmalarında yakın zamanda bir “patlama” yaşanacağını öngörüyor. Diğer taraftan ileride daha çalkantılı bir piyasa potansiyeline işaret ediyor.

Özetle K33 Research, kripto para piyasasının şu anda potansiyel ABD spot Bitcoin ETF onaylarının olumlu etkisini hafife aldığı düşüncesinde. Kriptokoin.com olarak baktığımızda yakın gelecekte duyarlılıkta bir değişim ve piyasa oynaklığında artış öngörüyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x